1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, Fax: (1) 8869-460

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Bejelentett étrend-kiegészítők listája

Bejelentett étrend-kiegészítők listája (Frissítve: 2017. 04. 21.)

Jelmagyarázat:

A bejelentett, zöld pipával jelölt étrend-kiegészítők esetében a bejelentő által benyújtott dokumentumok, valamint a rendelkezésre álló, releváns tudományos információk, adatok alapján nem merültek fel olyan súlyos hibák az összetétellel, a termék várható hatásaival, a jelöléssel, és a címkén alkalmazott egészségre vonatkozó állításokkal kapcsolatban, amelyek alapján feltételezni lehetne, hogy a termék fogyasztása kockázatos lenne a fogyasztó egészsége szempontjából, valamint hogy a termék nem felel meg a bejelentéskor hatályos jogi rendelkezéseknek, úgy mint az étrend-kiegészítőkről szóló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet, a 1924/2006/EK rendelet és a hozzá kapcsolódó egyéb rendeletek előírásainak.
*
A csilaggal jelölt termékek forgalmazását - közegészségügyi kockázatra való hivatkozással, vagy a vonatkozó jogszabályoknak való nem megfelelőség miatt – a kormányhivatalok/járások Népegészségügyi Főosztályai/osztályai jogerős határozattal megtiltották. Az információk az illetékes közegészségügyi hatóság eljárását követően az Országos Tisztifőorvosi Hivatal tájékoztatása alapján jelennek meg a listában.
Tilos a forgalmazásuk!
! a piros felkiáltó jellel jelölt termék esetében a notifikációs eljárás során probléma merült fel, melyről az OGYÉI értesítette az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt, várva az intézkedésüket.

Kérjük, amennyiben valamilyen hibát, eltérést talál, e-mail-ben jelezze ügyfélszolgálatunk számára: ogyei@ogyei.gov.hu 

Kérjük tisztelt ügyfeleinket, amennyiben úgy vélik, hogy az általuk bejelentett termékekkel kapcsolatosan helyesbítésre lenne szükség, ezt - az OGYÉI iktatószámra, és a termék notifikációs számára való hivatkozással - írásban, postai úton küldött levélben jelezzék. 1051 Budapest, Zrínyi utca 3., 1372 Postafiók 450.

A különleges táplálkozási célú élelmiszerek listái (Bejelentett anyatej-helyettesítő és speciálisgyógyászati célra szánt tápszerek listája, Glutén-érzékenyeknek szánt különleges táplálkozási célú élelmiszerek listája, Bejelentett (különleges táplálkozási célú) egyéb élelmiszerek a Különleges táplálkozási célú élelmiszerek menüpontból tölthetők le  

Frissítve: 2017.04.24 10:21