1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, Fax: (1) 8869-460

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Gyógyszerészeti módszertan

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet Alapító Okirata (megjelent a Népjóléti Közlöny 11. sz. 1998. jún. 26. 1633.o.-on) megfogalmazásában az OGYI állami feladatként ellátandó alaptevékenysége, többek között, hogy „fejleszti a gyógyszerészeti tudományokat, a gyógyszerészeti módszertant, elősegíti a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásba vételét”.
Ennek értelmében a Gyógyszerészeti Módszertani Osztály részt vesz mind a közforgalmú, mind a kórházi gyógyszerészet területére kiterjedő gyakorlati útmutatások, módszertani levelek, irányelvek összeállításában, kiadásában.
A módszertani levelek készítésében a szakmai kollégiumok is részt vesznek: a közforgalmú területen a Gyógyszerellátási-, a kórházi területen a Kórházi- Klinikai Gyógyszerészeti Szakmai Kollégium. Adott esetben szakmai kollégiumtól indul el egy újabb módszertani levél tervezet formájában, de ugyanígy indulhat az Országos Gyógyszerészeti Intézettől is.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet módszertani leveleinek témái vagy a rendeletekben nevesített területeken készülnek vagy a gyógyszerészeti gyakorlat során gyakran felmerülő kérdésekből adódnak.

Vannak területek, melyeknek szabályozása magasabb szinten valósul meg, ilyenkor a módszertani levél témája beépül az adott területen hatályos rendeletbe, esetleg annak mellékletébe.
A gyógyszertári gyógyszerkészítésben döntő változást jelent az új kiadású vényminta gyűjtemény, a FoNoVII és a VIII. Magyar Gyógyszerkönyv hatályba lépése.
 
Hatályos irányelvek, módszertani levelek:

Módszertani levél tervezetek

Frissítve: 2017.04.10 14:21