1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Nyílt konzultáció: klinikai többlet-előny

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Technológia-értékelő Főosztálya nyílt konzultációt kezdeményez minden ágazati érintettel a klinikai többlet-előnyt jellemző konklúzió kialakításának hazai módszeréről.

A Főosztály kidolgozta a tervezetét egy, a klinikai többlet-előnyt jellemző konklúzió megállapítására szolgáló keretrendszernek, mely figyelembe veszi a kérelmezett gyógyszerkészítmény Magyarországon releváns komparátorához viszonyított többlet-egészségnyereségét alátámasztó klinikai bizonyítékok szintjét és torzítási kockázatát, valamint értékeli a vizsgált végpontok klinikai relevanciáját és így meghatározza a klinikai többlet-előny mértékét. A módszertani fejlesztés támogatja a szakvéleményeink orvosszakmai részének konzisztenciáját és ellenőrizhetőségét, valamint hozzájárul az orvosszakmai- és egészség-gazdaságtani módszerek, eredmények és konklúzió konvergálásához, illetve ésszerűsíti szakvélemény kialakításához megtett lépéseket.

A módszertant (illetve annak fejlesztési folyamatát) az alábbi dokumentum részleteiben mutatja be, mellyel összefüggésben a letölthető megjegyzések táblázatában várjuk minden érintett fél visszajelzését legkésőbb 2021. augusztus 22-ig a teiadmin@ogyei.gov.hu funkcionális emailcímre.

A módszertani dokumentum IDE KATTINTVA érhető el.

A megjegyzések táblázata IDE KATTINTVA érhető el.

A visszajelzések alapján a Főosztály felülvizsgálja a keretrendszer felépítését, illetve a későbbiekben publikálja és implementálja annak végleges változatát.


Frissítve: 2021.06.15 14:02