1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, Fax: (1) 8869-460

1372 Postafiók 450.

OÉTI Főigazgatóság

Az OGYÉI egyik főigazgatóságaként működő Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, mely az élelmezés- és táplálkozástudomány területén szakmai-módszertani, tudományos, kutatási, képzési, szakmai felügyeleti és szakértői feladatokat lát el. Az Intézet kiemelt célja az egészséges táplálkozás, és az ezzel összefüggő prevenció megvalósítása a hazai lakosság lehető legszélesebb körében.

Az Intézet jogszabályban meghatározott feladatai mellett (pl. gyógyszer-felügyeleti hatósági, a gyógyszertárak működésének és gyógyszerellátási tevékenységének ellenőrzése, egészségügyi technológiaértékelési feladatok), ellátja az étrend-kiegészítő és különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek notifikálási és szakértői feladatait, nemzeti kozmetikai hatóságként Kozmetikai Toxikológiai Központot működtet. A több mint egy évtizede akkreditált státusszal rendelkező Élelmiszerkémiai és Analitikai Laboratóriuma a klasszikus és nagyműszeres vizsgálatok gazdag tárházát biztosítja az élelmiszerek és kozmetikai termékek összetevőinek, és biológiailag aktív komponenseinek meghatározására.

A hazai és a nemzetközi tudományos szervezetekben való aktív szakértői közreműködés biztosítja, hogy a lakosság körében egyre nagyobb arányban megjelenő táplálkozással összefüggő megbetegedések prevenciójában a globális szemléletmód hazánkban is érvényesüljön.

COSI felmérés

Étrend-kiegészítők

Különleges táplálkozási célú élelmiszerek

Új élelmiszerek

Dúsított élelmiszerek

Iskolai közétkeztetés

Az élelmiszerekkel kapcsolatos tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások

Kozmetikumok

Prevenciós programok, intézkedések

Felmérések, vizsgálatok

Szakmai gyakorlat

Szolgáltatások

Frissítve: 2016.04.04 14:01