1051 Budapest, Zrínyi utca 3.

Tel.: (1) 8869-300, E-mail: ogyei@ogyei.gov.hu

1372 Postafiók 450.

ENGLISH

Tájékoztatás a jogosultaknak a fontos kockázatcsökkentő és gyógyszerbiztonsági tájékoztató anyagok (DHPC-k, oktatóanyagok) koronavírus járvány idején történő terjesztésével kapcsolatban

A „Fontos gyógyszerbiztonsági információk” (DHPC-k) és a „Fontos kockázatcsökkentési útmutatók” olyan intézkedéseket tartalmaznak, melyek a betegek védelmét szolgálják a gyógyszeres kezelés alatt. Emellett az Intézet is maximálisan szem előtt tartja a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzetben hozott intézkedéseket, a kontaktusok minimalizálására való törekvést.

Mivel a DHPC-k és Fontos kockázatcsökkentési útmutatók esetén is megengedett az elektronikus terjesztés, ezért ahol lehetséges, kérjük a jogosultakat, hogy térjenek át erre a terjesztési módra. Az információ áramlása úgy is segíthető, ha a gyógyszerbiztonsági anyagokat az érintett szakmai társaságoknak is eljuttatják, és segítségüket kérik a digitális terjesztésben.

Postai úton történő terjesztés esetén (ameddig erre mód van) az Intézet eltekint a visszaigazolás benyújtásától, így a gyógyszerbiztonságianyagok sima postai küldeményként kézbesíthetők.

A személyes terjesztést ebben az időszakban az Intézet nem tartja megfelelőnek.

A fenti ajánlások visszavonásig maradnak érvényben.


Budapest, 2020. március 19.
Frissítve: 2020.03.19 11:37